30 Kasım 2012

Soundgarden 15 yıl sonra yeni albümünü yayınladı, dinleyin!


soundgarden-2012
Amerikalı efsane grup Soundgarden’ın 15 yıl aradan sonra kaydettiği yeni albümleri King Animal yayınlandı, yazının sonunda online olarak dinleyebilirsiniz. 13 Kasım’da ise müzik marketlerde!
2010 yılında grubun tekrar toplanma müjdesini veren Soundgarden solisti Chris Cornell, sonbaharda yeni bir albüm yayınlayıp kaldıkları yerden devam edeceklerini açıklamıştı. Beklenen gün geldi çattı ve albüm yasal olarak internette yüzünü gösterdi. Tüm şarkılar SoundCloud’a yüklendi ve dinleyicileriyle buluştu.
90′larda Nirvana ve Alice In Chains ile birlikte,  müzikte Grunge akımını yönetmiş 3 gruptan (Pearl Jam’i de sayalım, 4 olsun) biri olan Soundgarden 97 yılında dağılmıştı. O yıldan sonra grubun eşsiz güzellikte sesine sahip solisti Chris Cornell’i solo albümlerinden ve Audioslave projesinden takip eder olmuştum. Dün itibariyle, tam 15 yıl sonra Soundgarden’ın yeni şarkılarına kavuşmuş olmanın mutluluğunu sizinle bu yazıda paylaşıyorum.
İlk birkaç dinleme ile King Animal için düşüncem: adamlar resmen 15 yılın acısını çıkarmış! Been Away Too Long adlı şarkıyla çok güçlü bir açılış yapıyor albüm. Soundgarden’ın özlediğimiz Grunge – Alternatif Rock/Hard Rock çizgisi de son şarkıya kadar buram buram 90′lar havasını tekrar yaşatıyor. Bundan önceki son stüdyo albümleri, 1996 çıkışlı Down on the upside‘tan bu yana özlediğimizden çok daha fazlası bu albümde var.
Şu albümü sindire sindire bir dinleyin, daha sonra tekrar konuşuruz.