30 Kasım 2012

“Ne olacak bu Misfits’in hali” derken…


misfits-dizi
Sevilen karakterlerin diziden ayrılmasıyla 4. sezonda iyice kan kaybeden İngiliz dizisi Misfits sinemaya uyarlanacak.
4 sezondur devam eden Misfits’i hiç izlemeyenler için dizinin konusundan kısaca bahsedeyim önce.
Büyük bir fırtına esnasında şehre yıldırım düşünce bazı insanlar doğaüstü güçler kazanır. Toplum hizmeti veren bir grup genç de bu insanlardan sadece birkaçıdır. Gençler o kadar aykırı tiplerdir ki aralarında, ölmediğini anlayınca tabutun içinde can sıkıntısından masturbasyon yapan da vardır, geçmişe gidip Hitler’i öldürmeye çalışan da… Ama hepsinin ortak isteği; özel güçlerini para karşılığı başkasına satarak zengin olup normal bir hayat sürmektir.
Bir güvenlik memurunun gözetiminde aynı sosyal tesiste kalan, hepsi birbirinden “uyumsuz” bu gençlerin başından geçen maceraları konu alan komedi/dram dizisi Misfits, efsane geçen 1. ve 2. sezondan sonra 3. sezonu da alnının akıyla tamamlamıştı.
Ancak 3. sezonun sonunda dizinin en sevilen karakterleri diziyi bir bir terk edince, dizi yeni sezona, biri (Curtis) hariç tamamı yeni karakterlerden oluşan bir kadro ile girdi. Geçen hafta yayınlanan bölümde Curtis de diziden dramatik bir şekilde ayrılınca hiç tanımadığımız karakterlerle başbaşa kaldık. Şu sıralar, karakter derinliğinden yoksun; yan hikayeleri dramatik açıdan fazlasıyla zorlama; ne istediğini bilmeyen, amaçsız birkaç “loser” karakter ve çok kötü yazılmış bölüm senaryolarıyla devam ediyor Misfits. Her bölümde gelişen olaylarla yeni karakterlerin güçlerini öğrenmeye devam ediyoruz ama eskilerin (Kelly, Nathan, Simon, Alisha..) yerini bir türlü tutmuyor. Eski sezonların hatrına 4. sezonu da takip etmeye devam ediyorum, ama o kadar vasat ilerliyor ki eski günlerine döneceğine dair hiç umudum yok.
Eğer izleyecek dizi arıyorsanız Misfits’in ilk 3 sezonunu şiddetle tavsiye ederim ama 4. sezona hiç bulaşmasanız da olur. Eski sezonlarla alakası olmayan yepyeni bir hikayesi var zaten (hatta, hikayesi yok).
Misfits 4. sezon fragmanı
Misfits fanlarını ilgilendiren gelişme ise, Misfits’in sinemaya uyarlanacak olması.
Muhtemelen, yeni sezonun izleyiciler için hayal kırıklığı yarattığının farkında olan Misfits’in yaratıcısı Howard Overman, Misfits’in filmini yapmayı planladığını açıkladı. Hatta, kendisi film senaryosunun ilk taslağını yazmış bile.
Overman, “filmde hem eski hem de yeni karakterler olacak ama şimdilik daha fazla bilgi veremem” dedi.
Filmin ne zaman çekilip sinema salonlarına geleceği merak konusu. Benim asıl merak ettiğim şey ise Simon ve Alisha’nın filmde yer alıp almayacağı.